Постинг
09.06.2017 12:48 -
Народен,чуден елексир
Автор: dedenze
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 3109 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 09.06.2017 12:49
Прочетен: 3109 Коментари: 0 Гласове:
11
Последна промяна: 09.06.2017 12:49
Тази напитка не може да си купите в нито един магазин ! Най -хубавите неща в живота, явно също не се купуват ! "Бизнеса" още не е успял да я обсеби и комерсиализира, да я отрови с консерванти, стабилизатори, оцветители и печалби. Става дума за напитка от цветовете на дьрвото черен бъз(свирчовина, селешник).
Освен неповторимия, уникален аромат, цветовете имат широкоспектърен лечебен ефект за множество заболявания описани подробно в нета. Тук ще споделя само моя опит в приготвянето на напитката, където често се греши.
Растението цъфти в края на май, началото на юни. Берат се отворени, непрецъфтяли, бели цветове, чисти от насекоми, далече от пътища, прах и замърсяване ! За оптимален вкусов, ароматен и лечебен ефект цветовете не се подлагат на термична обработка ! За 5 литра сок са нужни:
25 едри цвята, 2 лимона, 400 гр. захар и 5 литра вода. Последователността на приготвяне е следната: Водата се подгрява заедно със захарта до пълното и разтваряне и се охлажда до 45-50 градуса в голям съд. Добавят се цветовете, лимоните се измиват, режат на 4 и изцеждат, като се слагат и корите. Получената смес се оставя на стайна температура две денонощия, като се разбърква през 5-6 часа. После се прецежда, бутилира и може да се пие. Ако захарта ви идва в повече, разредете с газирана вода.
Ако имате търпение ще ви опиша и "висшия пилотаж": Не пьлнете бутилките догоре, оставете ги отворени, скоро ще започне ферментация, познава се по интензивното отделяне на мехурчета. Затворете бутилките и ще получите една отлична, естествено газирана, слабо алкохолна напитка с редуцирана захар. Желая ви успех !
Освен неповторимия, уникален аромат, цветовете имат широкоспектърен лечебен ефект за множество заболявания описани подробно в нета. Тук ще споделя само моя опит в приготвянето на напитката, където често се греши.
Растението цъфти в края на май, началото на юни. Берат се отворени, непрецъфтяли, бели цветове, чисти от насекоми, далече от пътища, прах и замърсяване ! За оптимален вкусов, ароматен и лечебен ефект цветовете не се подлагат на термична обработка ! За 5 литра сок са нужни:
25 едри цвята, 2 лимона, 400 гр. захар и 5 литра вода. Последователността на приготвяне е следната: Водата се подгрява заедно със захарта до пълното и разтваряне и се охлажда до 45-50 градуса в голям съд. Добавят се цветовете, лимоните се измиват, режат на 4 и изцеждат, като се слагат и корите. Получената смес се оставя на стайна температура две денонощия, като се разбърква през 5-6 часа. После се прецежда, бутилира и може да се пие. Ако захарта ви идва в повече, разредете с газирана вода.
Ако имате търпение ще ви опиша и "висшия пилотаж": Не пьлнете бутилките догоре, оставете ги отворени, скоро ще започне ферментация, познава се по интензивното отделяне на мехурчета. Затворете бутилките и ще получите една отлична, естествено газирана, слабо алкохолна напитка с редуцирана захар. Желая ви успех !
КУЛИНАРНИЯ АНАЛИЗАТОР ТУТИ-ФРУТИ РАЗОБЛИ...
“ФАСУЛСКА РАБОТА” – рецептата на ТУТИ-ФР...
Много шоколад и „Тайна с цвят на прасков...
“ФАСУЛСКА РАБОТА” – рецептата на ТУТИ-ФР...
Много шоколад и „Тайна с цвят на прасков...
Няма коментари